Hehkuvan ihon salaisuus – miten pidän ihoni hyvässä kunnossa

Hehkuva iho luo mielikuvan terveestä ja hyvinvoivasta elämästä, virheettömästä ihosta ja kauniista kasvoista. Mutta miksi me aina tavoittelemme maalattua kuvaa täydellisyydestä? Miksi emme olisi kaunis ja hehkuva, jokainen omalla tavallamme? Hehkuva iho ei tarkoita, että ihon täytyisi olla täysin virheetön ja kuin posliinia – ainakaan meidän mielestämme.

Me Rimitalla liputamme persoonallisuuden ja uniikin aidon kauneuden puolesta. Jokaisella on mahdollisuus hehkuvaan ja kauniiseen ihoon omalla tavallaan ja tyylillään. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa hehkuvan ihon salaisuutta, sillä olemme yksilöitä.

Toisille hehkuva iho tarkoittaa meikillä luotua virheetöntä ihoa ja glitter-puutereita, toisille taas minimi meikkiä ja oman ihon korostamista kasvoöljyillä ja voiteilla. Jokainen tapa on oikea, sillä jokaisella on vapaus valita tyylinsä. Jokainen ihminen on yksilö.

Jos kuitenkin halutaan parantaa oman ihon kuntoa esimerkiksi kuivuudesta, aknesta tai liika rasvaisuudesta, jotta lopputuloksena olisi terve hehkuva iho, siihen on olemassa muutamia konsteja. Ilouutinen on myös, että iho uusiutuu luontaisesti säännöllisin välein, joten peli ei ole vielä menetetty, vaikka matkaa omaan tavoitteeseen olisikin! Toki arvet, pigmenttiläiskät ja muut vaativat pidempiaikaista hoitoa ja pitkäjänteisyyttä, siksi hyvät arkirutiinit ovat tarpeen.

Elämäntavoilla suuri vaikutus ihoon

Tiedämme jo, kuinka elämäntapamme, ruokavaliomme ja tietyt konkreettiset asiat vaikuttavat hyvinvointiimme ja täten myös ihoomme. Ilahduttavaa on kuitenkin, että moneen niistä pystymme vaikuttamaan itse!
Ohessa muutama vinkkimme mitä kannattaa välttää ja mitä suosia, jotta oma iho olisi mahdollisimman terve ja hehkuva.

Vältä näitä:

 • Sokereita ja huonoja kovia rasvoja.
 • Ilmansaasteita ja kemikaaleja, iho on kosketuksissa ilman kanssa koko ajan, joten muista suojautua. 
 • Tupakointia, todistetusti vanhentaa ihoa.
 • Alkoholin käyttöä, kuivattaa kehoa ja siten myös ihoa. Alkoholi on aina keholle kemikaali, josta keho pyrkii eroon.
 • Liiallista kiirettä ja stressiä, koko keho tarvitsee palautumista. Stressi vapauttaa kehoon huonoja hormoneja, joilla on aina huono vaikutus meihin.
 • Liika aurinko/solarium, vanhentaa ja rasittaa ihoa.
 • Liiallista ihon kuorimista, saattaa vaurioittaa uutta herkkää ihoa.
 • Liiallista kahvin juontia, kofeiini kuivattaa.
 • Kokeile maitotuotteiden vähentämistä tai taukoa niistä, monella maitotuottet aiheuttavat näppylöitä ja iho-ongelmia. 
 • Vähäisiä yöunia. (Huonot yöt näkyy naamalla)

Suosi näitä:

 • Terveelliset elämäntavat. Ylläpitävät kehon normaalia toimintaa.
 • Kasvisten, hedelmien ja marjojen syönti. Saat elintärkeää antioksidanttisuojaa, vitamiineja ja mineraaleja. Tee niistä esimerkiksi vihreitä ja punaisia smoothieita, joita on helppo juoda pitkin päivää.
 • Suosi hyviä rasvoja, avokadoja, kookosöljyä, oliiviöljyä, pähkinöitä ja siemeniä. Paljon omega-3:sta A-, C- ja E-vitamiinia, joista iho tykkää.
 • Hellävarainen, mutta hyvä puhdistus. Poistaa lian, mutta jättää iholle tärkeän rasvan. Kuivattavat puhdistustuotteet stimuloivat ihon talirauhasia eikä niitä sen vuoksi ole välttämättä hyvä käyttää rasvasella iholla. 
 • Ihon päivittäinen kosteutus, laadukkaita ja tehokkaita raaka-aineita sisältävät tuotteet, joissa ei ole haitallisia kemikaaleja.
 • Liikunta, joka laittaa aineenvaihdunnan, lymfan ja veren kiertämään. (Kuljettavat ravinteita myös iholle)
 • Tarkistuta joskus vitamiinisi, monella on puutosta sinkistä, E-vitamiinista, kollageenista ja hyvistä rasvahapoista, jotka kaikki vaikuttavat ihoon.
 • Runsas veden juonti on iholle kuin eliksiiriä! Kokeile vaikka.
 • Kokeile kollageenikuureja muutama kerta vuodessa tai jos olet jo iäkkäämpi, voit käyttää niitä päivittäin. Kehomme oma kollageenin tuotanto vähenee vanhetessa, joten pieni boostaus voi saada ihmeitä aikaan.
 • Laadukkaalla suolalla kuorimista/puhdistamista, hellävarainen tapa ja auttaa tulehduksiin sekä bakteereihin. Suola ikään kuin desinfioi (moni atoopikko saanut tästä apua).
 • Laadukas kasvoöljy hoitaa ja kosteuttaa ihoa, häivyttää arpia ja korjaa ihon pieniä virheitä.
 • Raikasta ulkoilmaa. Sisäilma on usein kuivaa, ulkona taas kosteampaa. Iho nauttii.
 • Sauna, kunnon hikoilu puhdistaa ihohuokosia, poistaa toksiineja ja kuona-aineita.
 • Puhdistuskuuri, joskus elimistömme on niin täynnä kemikaaleja, kuona-aineita ja lääkejäämiä, että se ei toimi optimaalisesti. Kehoa kannattaa avittaa pienellä puhdistuskuurilla, esimerkiksi mehupaastolla kerran tai kaksi vuodessa.
 • Hymyile ja naura! Lisää endorfiineja, dopamiineja, serotoniinia ja oksitoniinia kehoon, jotka saavat sinut hehkumaan sisältä ulos!

Hehkuva iho lähtee sisältä päin 

Se mitä syömme ja juomme vaikuttaa meihin sisältä käsin. Se miten elämme, vaikuttaa kehomme toimintaan ja elämänlaatuumme. Ja tämä kaikki näkyy myös naamasta. Pienilläkin muutoksilla saattaa olla huomattava vaikutus ihoosi. Kun muutat vain yhtä asiaa kerralla, saat selville kunkin muutoksen vaikutuksen, joskin ulkoisia vaikutuksia on toisinaan vaikea hallita. Voi olla, että vaikka tänään alkaisit juomaan säännöllisesti enemmän vettä, töiden tai opintojen tavallista stressaavampi jakso vie ihoasi entistä huonompaan kuntoon, jos lisääntyneen stressin negatiivinen vaikutus on suurempi kuin veden juonnin positiivinen vaikutus. Tämän takia vaikutuksia kannattaakin seurata pitkässä juoksussa trendin omaisesti. Toisinaan muutos parempaan tapahtuu niin hitaasti, ettet ehkä edes huomaa sitä, kunnes joku muu huomauttaa. 

On syytä muistaa, että jokainen keho on erilainen, joten eri muutosten vaikutukset toimivat erilailla jokaisella. Siksi on tärkeää kokeilla, mikä itselle sopii. Sen takia kukaan ei voi suoraan kertoa, miten pudotat painoa, löydät elämääsi tasapainon työn, vapaa-ajan ja parisuhteen välillä tai saat hehkuvan ihon. Tiede lähestyy kokoajan oikean vastauksen löytämistä biotekniikan avulla, mutta toistaiseksi paras keino on kokeilla.

Luonnonkosmetiikan hyöty iholle 

Iho on ihmisen suurin elin. Sen kautta päätyy elimistöön ja verenkiertoon kaikki mitä iholle laitamme. Aivan kuten syödessä. Sen takia puhtaat ihonhoitotuotteet ovat elimistölle tärkeitä, aivan kuten puhtaat raaka-aineet ruoassa.

Kosmetiikalla on suuri vaikutus ihoon, sillä se on välittömässä kosketuksessa ihon kanssa. Tämä on filosofia kaikkien tuotteidemme takana. Kehitimme mm. omat RimitaTriple ja RimitaGold -tuotteet, jotta tiedämme tarkkaan, mitä ihon kautta elimistöömme päätyy.

RimitaTriple ja -Gold tuotteet eivät sisällä lainkaan kemikaaleja tai synteettisiä aineita, vaan pelkästään aktiivisia, luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Uskomme, että iho tunnistaa luonnolliset aineet helpommin ja myös hyödyntää ne paremmin, kuin kemialliset aineet, joista keho pyrkii pääsääntöisesti heti eroon – onhan se luonnollinen puolustusmekanismimme. Käytämme tuotteissamme mm. laadukkaita suomalaisia luomulaatuisia yrttejä ja tyrniuutetta, joissa on aimo annos antioksidanttejaA-,C- ja E vitamiineja sekä omega 3- ja 6- rasvahappoja, jotka suojaavat ja korjaavat ihoa.

On hyvä tiedostaa, että sen lisäksi, että tuote sisältää oikeita raaka-aineita, tulee kiinnittää huomiota myös raaka-aineiden suhteelliseen osuuteen tuotteessa. Kustannussyistä moni brändi sisältääkin oikeasti vedellä jatkettua tavaraa. Aiempana toki totesimme, että vettä pitää juoda tarpeeksi, mutta toki litrahinta on kuluttajalle edullisempi hanasta. Suomessa kun poikkeuksellisesti vesijohtovettä voi turvallisin mielin juoda. Kuluttajan on näinä päivinä todella vaikea tosin sanoa raaka-aineiden suhteista mitään. Tiettyyn pisteeseen asti raaka-aineet pitää kyllä lain mukaan kertoa, mutta niiden osuuksia ei. Pointti: Rimitalla on lähdetty siitä liikkeelle, että emme täytä purkkia vedellä lisää muutamaa tippaa hoitavia raaka-aineita, vaan päinvastoin. Siinä on tuotteidemme ydin: mahdollisimman hoitavia raaka-aineita ja mahdollisimman suurella osuudella. Siksi tuotteidemme hoitavuus on niin omassa luokassaan.

Käytämme näitä upeita luonnonkosmetiikan tuotteitamme tukemaan elämäntapojamme ja yhdessä ne saavat aikaan hyviä tuloksia! 

Askel parempaan – mitä voin tehdä saadakseni paremman ihon

Aloita ruksaamalla mitä jo nyt teet oikein. Mitä voisit mahdollisesti parantaa, lisätä tai kokeilla? Älä kahmi kaikkea heti, sillä saatat epäonnistua, jos haukkaat liian suuren palan kerralla. Aloita vaikka poistamalla yksi huono tapa ja lisäämällä yksi uusi asia per kuukausi ja muista iloita uudesta, sinulle ja ihollesi hyvää tekevästä tavasta! 

Suosittelemme myös kiinnittämään huomiota kodin puhdistusaineisiin ja muihin kemikaaleihin joita käsittelet, sekä käymään läpi kosmetiikkahyllyäsi. Moni tuote jää usein vain kalvoksi ihon pinnalle, eikä oikeasti imeydy ja ravitse ihoa, joten tuotteita kannattaa välillä vaihdella ja kokeilla uusia – saatat huomata eron nopeastikin.

Uniikin ja terveen hehkuvan ihon puolesta,

Rimita Crew

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *