Naturalsin kosteuttava luonnollinen aurinkovoide, suojakerroin 30

(1 arvostelu)

17,90 

Naturalsin luonnollinen aurinkovoide auttaa suojaamaan ihoa luonnollisesti auringon haitallisilta UVA ja UVB -säteiltä.  Naturals SPF30 aurinkovoide kosteuttaa ihoa.  Sen tuoksu on miellyttävän kevyt.

Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksiin!

Varasto loppu

Naturalsin luonnollinen aurinkovoide auttaa suojaamaan ihoa luonnollisesti auringon haitallisilta UVA ja UVB -säteiltä.  Naturals SPF30 aurinkovoide kosteuttaa ihoa.  Sen tuoksu on miellyttävän kevyt.  Naturalsin luonnollinen aurinkovoide on ympäristöystävällinen (ei myöskään tuhoa koralleja), 100 % luonnollinen ja biohajoava. Se ei sisällä synteettisiä nanomateriaaleja. Tuotetta ei ole testattu eläimillä.

Naturalsin aurinkovoiteen teho perustuu fysikaaliseen suodattimeen, jossa aktiivisina suoja-aineina ovat  sinkkidioksidi ja titaanioksidi, jotka on yhdistetty ihoa hoitaviin ja kosteuttaviin kasveihin: aloe veraan*, kookosöljyyn, glyseriiniin, auringonkukkaöljyyn, ruusuöljyyn*, greipinsiemenöljyyn*, kurkku-uutteeseen *ja vihreätee-uutteeseen*. Fysikaalinen suodatin toimii niin, että se heijastaa auringosta tulevan haitallisen UV-säteilyn pois kehosta voiteessa olevien kiteiden avulla.

*luomulaatuinen

Käyttö: Taputtele aurinkovoide ihoon (älä hiero) ja varmista, että suojaat ihon kaikkialta. Lisää voidetta 40 minuutin välein, uinnin jälkeen, pyyhekuivauksen jälkeen tai hikiliikunnan jälkeen.

Aurinkovoiteiden toiminta

Hyvä aurinkovoide suojaa ihoa haitalliselta UV-säteilyltä. UV-säteily jakautuu UVA-, UVB- ja UVC-säteilyyn. Näistä kaksi ensimmäistä ultraviolettisäteilyn luokkaa pääsevät ihmisen keholle asti (UVC pysähtyy jo ilmakehään).

UVB-säteily pysähtyy ihon pintaosiin ja aiheuttaa ihon palamista sekä altistaa suurina määrinä ihosyövälle. UVB-säteilystä pysähtyy suurin osa ilmakehään, mutta maahan asti sitä kulkeutuu kuitenkin tarpeeksi, jotta se voi aiheuttaa tuhoa suojaamattomalle iholle. UVA-säteily puolestaan tunkeutuu ihon pinnan alle ja aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista sekä ihon pigmentin ruskettumista. UVB-säteilyn tavoin myös UVA-säteily voi aiheuttaa ihosyöpää. EU:n kosmetiikkasuosituksen mukaan aurinkovoiteiden UVA-suojan on oltava kolmasosa voiteen UVB-suojasta.

Koska suojautua?

UV-säteilyltä pitää suojautua silloin, kun UV-indeksi ylittää arvon kolme eli kun se on kohtalaisella tasolla. Suomessa tämä saavutetaan normaalisti toukokuun alussa keskipäivällä mitattuna. Suomessa maksimitaso on kuusi, mutta kaukokohteissa UV-indeksi voi saavuttaa jopa tason 14! Ulkomaan matkoilla on siis oltava erityisen tarkkana.

Jos et tiedä tarkkaa UV-indeksin tasoa, niin karkean säännön mukaan auringolta pitää suojautua, jos oman varjon pituus on on lyhyempi kuin puolitoistakertaa oman kehon pituus. Kaksimetrinen kaveri suojautuisi näin ollen siinä vaiheessa, kun varjon pituus on alle 3 metriä. Kaukokohteissa varjo mitataan päivällä senteissä, joten karkean säännön mukaan kehosi pitäisi olla erittäin hyvin suojattu. 🙂

Voiteen levitys

Muista levittää aurinkovoidetta riittävästi! Aurinkovoiteen suoja on suorassa suhteessa levitettyyn määrään – jos sitä levittää puolet liian vähän suositukseen nähden, niin sen suoja on ainoastaan puolet luvatusta. Rasvaa siis koko kehosi, jotta säästät itsesi turhalta palamiselta. Samalla säästät ihoasi kohonneelta syöpäriskiltä ja ennenaikaiselta vanhenemiselta. Aurinkovoiteen suojakerroin kertoo, kuinka paljon pitempään voiteella suojattu iho kestää UV-säteilyä suojaamattomaan ihoon nähden. Suomalainen iho kestää yleensä 10-30 minuuttia auringonpaistetta ilman palamista. Hyvin vaalea iho kestää siis 30 suojakertoimen voiteella 30 * 10 min = 300 minuuttia eli 5 tuntia ennen kuin se palaa.

Tiesitkö, että paraskaan aurinkovoide ei estä ihon ruskettumista vaan ainoastaan hidastaa sitä? Älä siis jätä ihoasi suojaamatta sen vuoksi, että pelkäät jääväsi ilman rusketusta. Nauti mieluummin auringonpaisteesta hieman pidempään hyvin suojattuna – kehosi kiittää sinua terveellä rusketuksella.

Aurinkovoiteet eivät myöskään estä d-vitamiinin imeytymistä. D-vitamiinin imeytymiseen riittää kesällä vartti auringonottoa kolme kertaa viikossa. Pelkkien käsien ja kasvojen altistuminen auringonvalolle riittää, d-vitamiinivarastoja ei siis tarvitse täydentää uimapuku päällä.

Säilyvyys

Aurinkovoiteiden teho heikkenee ajan kuluessa. Tarkista siis pakkauksen kyljestä tuotteen parasta ennen päiväys tai säilyvyysaika, jos et muista koska olet purkin ostanut. Tyypillisesti aurinkovoide säilyy 12 kuukautta siitä, kun sen purkki on ensimmäisen kerran avattu. Ajan lisäksi säilyvyyteen vaikuttaa aurinkovoiteen altistuminen kuumuudelle tai suoralle auringonpaisteelle. Säilyttämällä aurinkovoidepurkit viileässä ja suojassa auringonpaisteelta varmistat niiden paremman säilyvyyden.

Aurinkovoide kasvoille

Kasvot ja olkapäät ovat monella ensimmäisiä alueita, joille ilmestyy palovaurioita, jos on unohtanut suojata itsensä riittävän tarkasti UV-säteilyltä. Naturalsin aurinkovoide on täysin luonnonmukainen ja sillä on kosteuttava vaikutus, joten se soveltuu hyvin myös kasvoille.

 

Pakkaus

100 ml (hyväksytty käsimatkatavarakoko lentokoneisiin)

INCI-lista

Active: Titanium Dioxide 7.0% Zinc Oxide 2.0% Other: Organic Aloe (Vera) Barbadensis Leaf Juice Extract, Natural Fractionated Coconut Oil, Glyceryl Monostearate, Glycerin, Sorbitan Ester, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Organic Rosa Canina (Rose Hips) Fruit Oil, Organic Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Organic Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Organic Camellia Sinesis (Green Tea) Leaf Extract, Leucidal, Sclerolium Gum, Natural Fragrance

Saatat myös pitää...

 • RimitaGOLD arganöljy 50 ml

  24,90 

  RimitaGOLD-arganöljy on luomuviljellyistä arganhedelmien kivistä kylmäpuristettu ravitseva ihonhoitoöljy.

  Tuote sisältää vain ensimmäisestä kylmäpuristuksesta (neitsytöljy) saatavaa 100%:sta öljyä, minkä takia tämä arganöljy imeytyy poikkeuksellisen hyvin eikä tuoksu miltään.

  RimitaGOLD on tuoksuton ja lisäaineeton. Se pullotetaan ja testataan Suomessa, laboratorio-olosuhteissa. Siksi se on testatusti turvallinen ja puhdas ihonhoitoöljy.

  Eettinen valinta. Tämä on se öljy, joka monella jää ihonhoitotuotteiden ytimeen.

  Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksiin!

1 arvio tuotteelle Naturalsin kosteuttava luonnollinen aurinkovoide, suojakerroin 30

 1. Marja-Elina

  Täällä yksi hienohipiäinen tyttö Keski-Suomesta. Tutustuin ystävien mökillä Rimitagreenin aurinkovoiteeseen (omat voiteet olin unohtanut ottaa mukaan). Poikkeuksellisti Suomen olosuhteissa aurinko paistaa porotti ja pelkäsin jo seurauksia punoittavan ihon muodossa. Mutta ei: aurinkovoiteen teho kesti ja kesti, vaikka välillä kävin uimassakin… Tuoksukin oli miellyttävä. Sääskiä se ei tosin miellyttänyt, ne välttivät minua, kun taas mieheni sai niitä yhtenään hätistellä. Nyt olen laittanut tilauksen Rimitagreenille ja odottelen aurinkoisia päiviä omalla mökillämme. Kiitos, Rimitagreen!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *