Officina Naturae Mint fluoriton ja vegaani hammastahna

(1 arvostelu)

7,50 

Koko perheelle soveltuva fluoriton ja vegaani hammastahna. Mintunmakuinen ja luonnonmukainen hammastahna jättää suuhusi todella puhtaan tunteen. 75ml pakkaus.

Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksiin!

Officina Naturaen valmistama luomuhammastahna.  Tämä vegaani hammastahna on myös ekosertifioitu. Officina Naturaen hammastahna ei sisällä fluoria. Fluoriton mintunmakuinen hammastahna sopii koko perheelle.

Hirvenjäkälä ja sinkkisitraatti toimivat tämän luomuhammastahnan aseina plakkia vastaan. Sinkkisitraatti on usein hammastahnaan lisätty ainesosa, koska se ehkäisee hammaskiven muodostumista jopa 10%-15% ehkäisten myös bakteerien kasvua. Sinkkisitraattia löytyy myös useista suuvesistä. Hirvenjäkälä on ollut osa pohjoisten kansojen ruokavaliota jo vuosisatoja.

Vegaanisen hammastahnan anti-inflamatorisina ja antiseptisinä aineina toimivat voikukka, salvia, rosmariini sekä tinjami. Anti-inflamatorisia ja antiseptiset ainesosat taistelevat bakteereja vastaan ja puhdistavat suuta ja ikeniä. Lisäksi ne ehkäisevät tulehduksia. Luonnonmukaisissa hammastahnoissa on totuttu karsimaan mukavuudesta ja hyväksymään paha maku. Enää ei tarvitse. Paitsi, että Officina Naturae on täysin luomu, se jättää suun todella puhtaan tuntuiseksi ja erittäin miellyttävän ja freshin mentolin maun suuhun.

Tuote on valmistettu Pohjois-Italiassa. Officina Naturaen arvot ovat hyvin yhdenmukaiset Rimita Greenin kanssa. Yritys panostaa ennen kaikkea tuotteiden laatuun, raaka-ainaiden ensluokkaiseen tasoon sekä ainesosien ja toimitusketjun läpinäkyvyyteen. Siksi päätimme ottaa tämänkin tuotteen valikoimaamme.

Pakkauskoko on 75ml, ”normaalin” hammastahnapakkauksen verran. Tämä fluoriton hammastahna sopii sekä lapsille että aikuisille.

Fluoriton hammastahna – viralliset suositukset

Hammastahnan sisältämä fluori on ollut keskustelun aiheena jo jonkin aikaa. Fluorittomat hammastahnat ovat olleet myös länsinaapurissamme otsikoissa ja niiden suosio on ollut selvässä kasvussa. Keskusteluissa fluoria pidetään myrkyllisenä ja terveydelle haitallisena. Mitä viralliset tahot sanovat tämän kemikaalin käytöstä?

Suureen osaan hammastahnoista lisätään fluoria sen reikiintymistä ehkäisevän vaikutuksen vuoksi. Hammaslääkäriliiton mukaan fluori muun muassa estää bakteerien aiheuttamaa hammaskiilteen mineraalien liukenemista sekä auttaa jo liuenneen kiilteen uudelleen mineralisoitumisessa.

Fluoria voi saada kuitenkin myös liikaa. Alle kouluikäisille lapsille liiallisesta fluorin saannista voi seurata fluoroosi, joka tarkoittaa kehittymässä olevan hampaan mineralisaatiohäiriötä. Tämän seurauksena hampaisiin tulee vaaleita läikkiä. Terveyskirjaston mukaan hammastahnaa ilman fluoria suositellaan ihmisille, jotka asuvat runsaasti fluoria sisältävän pohjaveden alueella. Tällaisia alueita esiintyy laajoilla alueilla Kaakkois- ja Lounais-Suomessa. Hammastahnan fluori on tarkoitettu kiilteen vahvistamiseen, joten myöskään implanttien pesussa tästä ei ole hyötyä. Fluori voi lisäksi vaurioittaa implantin pintaa, joten luonnonmukaisella hammastahnalla implantit säilyvät pidempään.

Hampaidensa ja kehonsa terveydestä huolehtivan kannattaa siis seurata fluorin saantisuosituksia. Saantisuosituksiin vaikuttavat muun muassa asuinpaikkakunta sekä henkilön ikä. Lapsille saantisuositukset ovat luonnollisesti pienemmät.

Erityisen tärkeää on huolehtia myös ruokailutottumuksistaan. Mikään määrä hammastahnaa ei auta, jos hampaat altistuvat jatkuvasti sokeripitoisille ruoille ja juomille. Ateriarytmien pitäisi olla säännölliset, jotta suu saa lepoaikaa riittävästi. Napostelu on hampaille erityisen haitallista. Makeat ja happamat tuotteet on hyvä ajoittaa aterioiden yhteyteen, jotta suu säästyy ylimääräisiltä happohyökkäyksiltä. Hampaille ja koko keholle ehdottomasti suositeltavin juoma on vesi.

INCI-lista

Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Erythritol, Cellulose Gum, Taraxacum Officinale Root Extract*, Thymus Vulgaris Flower/Leaf Extract*, Salvia Officinalis Leaf Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Cetraria Islandica Extract, Zinc Citrate, Mentha Arvensis Leaf Oil*, Mentha Piperita Oil*, Glyceryl Caprate, Lauryl Glucoside, Potassium Sorbate, Citric Acid, Limonene.

*da agricoltura biologica / *from organic farming

Pakkaus

75 ml

Saatat myös pitää...

1 arvio tuotteelle Officina Naturae Mint fluoriton ja vegaani hammastahna

  1. Green Lover

    Todella hyvä! Jättää puhtaan ja raikkaan suun, eikä sisällä mitään inhottavia epämääräisiä aineita. Suosittelen! 🙂

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *