RimitaDeo – Alumiiniton deodorantti

(14 arvostelua)

10,50 

RimitaDeo on valittu Suomen parhaaksi luomudeodorantiksi. Tämä on se deo, joka oikeasti toimii ja päättää hyvän luomudeodorantin etsintäsi.

Täysin luonnonmukainen, alumiiniton ja soodaton deodorantti ehkäisee hienhajua tehokkaasti ja pitää olon raikkaana koko päivän. RimitaDeo on samalla myös mahdollisimman hellävarainen elimistölle.

Miedon unisex tuoksun takia RimitaDeo on hyvä valinta niin miehille kuin naisillekin, sekä vaikka nuoren ensimmäiseksi deodorantiksi.

Tilatessasi 5 kappaletta, hoidamme postikulut puolestasi.

 

Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksiin!

Luomusertifioitu vegaanilaatuinen RimitaDeo -luonnondeodorantti ehkäisee tehokkaasti hienhajua ja pitää fiiliksen raikkaana koko pitkän päivän. Kyseessä on antibakteerinen deodorantti, jonka vaikuttavina aineina ovat luomuviljellyt aloe vera, rosmariini, laventeli, sitruuna ja kamomilla.

RimitaDeo-luomudeodorantissa on mieto, luonnollinen tuoksu. Tämä unisex-deodorantti sopii oikein oivallisesti sekä miesten että naisten kainaloihin.

RimitaDeo-luomudeodorantti ei sisällä alumiinia tai ruokasoodaa. Se ei myöskään tahraa vaatteita tai aiheuta muutakaan tuhoa.

RimitaDeo on Ruohonjuuren ja Kemikaalicocktailin Suomen parhaaksi valitsema. Sivun alareunasta löytyvät palautteet puhuvat puolestaan; RimitaDeo on ollut usealle se ensimmäinen luonnonmukainen deodorantti, joka oikeasti toimii. Siitä olemme hyvin iloisia ja ylpeitä!

RimitaDeosta on saatavilla myös tuoksuton Sensitive versio.

Tilaamalla kerralla 5 kappaletta, hoidamme postikulut puolestasi!

Mihin RimitaDeon teho perustuu?

RimtiaDeo on antibakteerinen deodorantti, jonka vaikuttavina ainesosina toimivat luomuviljellyt aloe vera, rosmariini, laventeli, sitruuna ja kamomilla. Antibakteerisia ainesosia ovat mm. aloe vera sekä rosmariini kun taas esimerkiksi kamomilla toimii ihoa rauhoittavana ainesosana.

Sopiiko RimitaDeo sekä miehille että naisille?

Kyllä, RimitaDeon kevyt ja luonnollinen tuoksu sopii sekä miehille että naisille. Sen lisäksi RimitaDeo on hyvä valinta myös nuoren ensimmäiseksi deodorantiksi, koska se ei sisällä mitään vaarallisia ainesosia.

Sisältääkö RimitaDeo soodaa?

Ei sisällä. Soodaa käytetään joissain deodoranteissa bakteerientappajana, RimitaDeossa antibakteerisina aineina toimivat mm. aloe vera ja rosmariiniuute.

Sisältääkö RimitaDeo alumiinia?

Ei sisällä. RimitaDeo on ekologinen alumiiniton deodorantti, ei antiperspirantti. Alumiinia käytetään useissa antipersiranteissa tukkimaan ihohuokosia ja estämään hikoilua.

Luonnollinen ja alumiiniton deodorantti – kannattaako kortti katsoa?

Alumiinin aiheuttamat terveyshaitat ovat olleet jo pitkään tapetilla. Alumiinittomat deodorantit on monelle luonnomukaisuutta korostavalle kuluttajalle selkeä valinta. Mitä aiheesta on hyvä tietää, jotta voi tehdä valistuneita päätöksiä deodoranttiostoksilla? Pureudutaan aiheessa hieman syvemmälle ja selvitetään onko alumiiniton deodorantti kortti joka kannattaa katsoa.

Aloitetaan määrittelemällä deodorantti. Ihan jokaiselle ei välttämättä ole selkeää mitä on deodorantti ja mitä antiperspirantti. Toisinaan puhekielessä nämä kulkevat jopa toistensa synonyymeinä. Antiperspirantti, nimensä mukaisesti, estää hikoilua. Deodorantti puolestaan antaa elimistön hengittää hikoilun kautta ja pyrkii minimoimaan hikoilun haitat. Tarkemmin sanottuna hajuhaitat. Luonnonmukaisin keinoin ei elimistön hikoilua voi estää, siksi et ole koskaan kuullut luomu antiperspirantista. Olet kuitenkin todennäköisesti kuullut luomudeodorantista.

Alumiinittomat deodorantit toimivat niin, että antibakteerit syövät hien mukana tulevia bakteereja. Sen lisäksi deodorantit usein sisältävät hyvää tuoksua tuovia ainesosia. Luonnonmukaisia antibakteerisia vaihtoehtoja on tarjolla useita, esimerkiksi laventeli, rosmariini, kamomilla ja aloe vera ovat tälläisiä. Normaalilaatuisten (ei luomu) antibakteeriset ainesosat saattavat kuulostaa pelottavilta nimiltä, jos yläasteen kemian tunneilta jäi käteen seiska tai heikompi arvosana. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi klooriheksidiini sekä alkoholipohjaiset etanoli, tymoli, eugenoli, farnesoli ja fenoksietanoli. Ehdottoman kaukaa kannattaa kiertää deodorantit, jotka sisältävät triklosaania antibakteerisena ainesosana.

Antiperspiranttien teho on läpi aikain perustunut alumiiniin, joka tukkii hikirauhasten päät estäen hikoilun vapautumisen kehosta. Valmistajat tiedostavat itsekin alumiinin terveyshaitat ja siksi vaihtoehtoa alumiinin korvaamiselle on jo vuosia etsitty. Esimerkiksi ruotsalaiset ovat dynamiitin ja turvavyön keksimisen lisäksi ilmoittaneet kehitelleensä soodapohjaisen antiperspirantin. Suureen kansansuosioon tuote ei ole vielä kuitenkaan noussut.

Alumiinittoman deodorantin hyödyt

Alumiinille altistumisen on osoitettu aiheuttavan erilaisia terveyshaittoja hengitysteille, munuaisille ja hermostolle. Alumiinin on epäilty jopa edistävän Alzheimerin etenemistä ja aiheuttavan rintasyöpää, mutta yhteyksiä ei tieteellisesti ole todistettu. Liialle alumiinille aiheutumisen on todettu myös aiheuttavan keskushermostoperäisiä oireita. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että pahimmat altistumiset alumiinille ovat syntyneet esimerkiksi alumiinin valmistuksen parissa työskenteleville ihmisille, eikä suinkaan hikoilun hallinnasta johtuvista syistä.

Joskin antiperspiranttia käyttävillä ihmisillä on todettu suurempia alumiinipitoisuuksia kainaloissa kuin muualla kehossa. Varman päälle pelaaville on onneksi olemassa täysin alumiinittomat deodorantit. Jääkö valkoisiin tai vaaleisiin vaatteisiisi joskus ellottavan kellertäviä tahroja kainaloon? Nämä tahrat syntyvät usein juuri alumiinin ja hien reagoidessa keskenään. Tämä ei varsinaisesti ole terveyshaitta, mutta ärsyttävä sivuvaikutus silti. Muuten hyviä vaatteita on harmillista heittää pois näiden sitkeiden tahrojen takia.

Hyvä luomudeodorantti ei myöskään sisällä parabeeneja. Parabeenit ovat kosmetiikassa käytettyjä säilöntäaineita. Deodoranttien ja antiperspiranttien lisäksi niitä käytetään myös esimerkiksi shampoissa ja hammastahnoissa. Parabeeneistä on hyvä tietää, että niitä on olemassa kahdenlaisia: luonnollisia ja synteettisiä. Luonnollisia parabeenejä löytyy esimerkiksi mustikasta (metyyliparabeeni), minkä takia lähes kansallismarjan statuksen suomalaisten keskuudessa saavuttanut marja säilyykin verrattain hyvin. Suurin osa kosmetiikkateollisuudessa käytetyistä parabeeneistä on kuitenkin synteettisesti valmistettuja. Nämä saattavat, kuten alumiinikin, altistaa rintasyövälle. Parabeeneillä saattaa myös olla allergisoivia vaikutuksia. Lisäksi parabeeneillä saattaa olla estrogeenisiä vaikutuksia.

Luomudeodorantin ja tavallisen deodorantin yhtenä suurimpana erona on antibakteerinen, hienhajua syövä ainesosa. Triklosaania ei luomudeodoranteista missään nimessä löydy. Triklosaani on yhdistetty mm. hedelmällisyyden heikentymiseen, normaalin kasvun pysähtymiseen ja syöpäsolujen kasvuun. Lisäksi triklosaanilla saattaa olla negatiivisia vaikutuksia immuunijärjestelmään. EU on kieltänyt triklosaanin käytön elintarvikkeissa. Kosmetiikassa triklosaania kuitenkin edelleen käytetään. Sen käyttö ei ole suositeltavaa. Deodorantin lisäksi tätä myrkkyä löytyy myös joistain antibakteerisista saippuoista ja hammastahnoista.

Ainakin nuorempaa sukupolvea on köksäntunnilla opetettu välttämään E-koodeja. Koodilla E1520 kulkee aine nimeltä propyleeniglykoli. Propyleeniglykolia löytyy joistain tavallisista deodoranteista ja antiperspiranteista. Luonnollinen ja alumiiniton deodorantti ei tätä sisällä. Propyleeniglykoli saattaa aiheuttaa ärsytystä ja sitä kautta punoitusta iholla tai muita allergisia reaktioita jopa pienissä määrin käytettynä. Propyleeniglykoli on hajuton ja väritön alkoholiyhdiste (ne, jotka kemian tunnilla olivat enemmän hereillä, päättelivätkin sen jo sanan glykoli-päätteestä). Ko. jäänestoaine on parhaillaan lentokentän kiitotien sulatuksessa tai autojen jäähdytysnesteen seassa. Moottorissa kiertävät nesteet harvoin sopivat iholle erityisen hyvin (pl. vesi). Deodoranteissa sen tehtävä on pehmentää deodoranttia ja helpottaa sen levittämistä iholle. Joistain deodoranteista saattaa löytyä myös silikonia (kuten monista muistakin kosmetiikkatuotteista), joka tekee deodorantin levityksestä mukavampaa. Silikonien mahdollinen haitallisuus on luomuihonhoidon pitkäaikaisimpia keskusteluita. Näkyvimpiä haittoja lienee hiusten rasvaisuus, mikä nyt ei varsinaisesti kainalossa haittaa.

Väriaineet ja tuoksut muodostuvat alumiinittomassa deodorantissa luonnollisista ainesosista. Tavallisessa deodorantissa ko. ainesosat saattavat olla synteettisiä tai synteettisen ja luonnollisen yhdistelmiä.

Eli deodorantti ilman alumiinia vai ei?

Deodorantti antaa kehon käyttää sen luonnollista keinoa elimistön lämmön säätelyyn – hikoilua. Antiperspirantti taas tukkii hikirauhasten päät estäen sen. Deodorantti pyrkii minimoimaan hikoilun haitat sosiaalisia tilanteita ajatellen. Toisin sanoen antibakteeriset deodorantit pitävät oikein toimiessaan hien hajun poissa.

Alumiinitonta deodoranttia käyttävä välttyy alumiinin lisäksi muutamalta muulta keholle haitalliselta ainesosalta. Näitä ovat parabeenit, propyleeniglykoli, triklosaani sekä haitalliset väriaineet ja synteettiset tuoksut.

Yleisesti ottaen alumiinitonta deodoranttia käyttävän on syytä muistaa, että ajan myötä keho usein tottuu deodoranttiin ja sen teho saattaa hiipua. Siksi on hyvä välillä vaihtaa eri deodoranttiin ja palata vaikka myöhemmin takaisin suosikkiin. Pieni rotaatio auttaa tehostamaan luomudödöä. Sen lisäksi, vinkkinä varsinkin miehille, kainalokarvojen radikaali vähentäminen saattaa auttaa deodorantin pääsyä iholle ja auttaa jos hiki haisee heinäkuun helteillä.

Millaisia päätöksiä sinun sitten pitäisi tehdä deodoranttiostoksilla? Luonnollinen ja alumiiniton deodorantti vai tavallinen deodorantti? Loppupeleissä kyseessä on täysin oma valinta ja jokainen voi itse päättää mitä arvostaa. Ihmiset arvostavat erilaisia asioita, joku kuivia kainaloita ja joku kehonsa hyvinvointia. Pääasia, että tiedostaa mitä elimistöönsä kainalon kautta imeyttää.

 

 

Pakkaus

50 ml:n roll-on

INCI-lista

Vatten, aloe vera extrakt*, oliv extrakt*, glycerin, trietylcitrat, cetearylalkohol, glycerylstearatcitrat, zinkricinoleate,rosmarin extrakt*, lavendel extrakt*, citronskal extrakt*, polyglyceryl-3 caprylate, oryza sativa starch, kamomill extrakt*, ringblomma extrakt* myrten extrakt*, parfum, xanthan gum, natriumbensoat, Bensylalkohol, salicylsyra, sorbinsyra, natriumdehydroacetate, algin, citronsyra, maltodextrin, limonen, linalool, citral, kumarin. *från ekologisk odling

Saatat myös pitää...

14 arviota tuotteelle RimitaDeo – Alumiiniton deodorantti

 1. Mipe

  Olen etsinyt kauan jo hyvää luomudödöä, vaihtoehtoja kyllä löytyy, mutta kun ei mikään tunnu toimivan. Nytpä löytyi, lämpimät suosittelut Rimita deon puolesta! Kuukauden testauksen perusteella pitää freesinä koko työpäivän, eikä ole alumiinia.

 2. Janna

  Miellyttävä tuoksu, ei liian vahva. Ei ärsyttänyt kainaloita edes sheivauksen jälkeen. Ostan ehdottomasti toistekin!

 3. Minna

  Aivan ihana tuote! Tästä tuli ehdottomasti minun luottodeoni 🙂 Tuoksu on todella hyvä ja mikä parasta, deo tosiaan toimii eikä petä edes kovissa hikitreeneissä. Lämmin suositus <3

 4. Pentti

  Vihdoin löysin tehokkaan ja hyväntuoksuisen deodorantin! Olen jo pitkään etsinyt toimivaa luonnonmukaista deodoranttia, mutta ne eivät ole olleet tarpeeksi tehokkaita kestämään koko päivää. Tämä deodorantti todella kestää luvatun 24 tuntia, kenties pidempäänkin.

 5. Salla

  Tämä tuote on täysi kymppi! Testattu kesän superhelteillä eikä pettänyt kertaakaan. Ehdottomasti lemppari luonnonmukainen tuote.

 6. Roosa T

  Vuosikausia luonnonkosmetiikkaa käyttäneenä ja eri merkkien kanssa työskennelleenä mielipiteeni on, ettei Suomen markkinoilla ole RimitaDeoa voittanutta tällä hetkellä. Tuote on ollut minulla käytössä vuoden.

  Se ei tahri vaatteita, kun malttaa antaa ensin kuivua. Ei kirvele tai ärsytä kainaloita, koska se ei sisällä soodaa. Äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde, tarkkaan valitut, toimivat ja laadukkaat ainesosat, sekä iso plussa kotimaisuudesta!

  Voidedeoihin verrattuna tuotteen levittäminen on huomattavasti miellyttävämpää ja tuoksu käy mielestäni niin naiselle kuin miehelle, eikä tunnu liian vahvalta.

  Mikä parasta, tämä deodorantti todella toimii ja pitää hajut poissa vähintäänkin luvatut 24 tuntia, ilman alumiinia.

  Voin suositella tuotetta luonnonkosmetiikan asiantuntijan näkökulmasta, sekä oman henkilökohtaisen kokemuksen perusteella.

  Kympin tuote!

 7. Jenni

  Vihdoin löytyi todellakin toimiva luonnonkosmetiikan deodorantti! Ihana tuoksu, edullinen hinta ja dödö on soodaton, joten sopii meille herkkiksillekin. Liikun ja treenaan todella paljon ja tämä on ensimmäinen testaamani dödö joka todella toimii! Parin kuukauden käytön perusteella suositten lämpimästi!

 8. Maaria

  Itsekin tullut tässä testailtua vuosien varrella monia luonnonkosmetiikan dödöjä ja koska sooda ei omille kainaloille sovi niin tästä tuotteesta tuli ihan täydellinen pelastus. Toimii ja pitää raikkaana pitkään.

 9. Marke

  Olen kokeillut useita luonnonkosmetiikan deodorantteja, Rimita on paras. Pitää hyvin jopa stressihikoillessa, urheilusta ja kuumista aalloista puhumattakaan. Kannattaa kokeilla.

 10. Mirja

  Deodorantti tuntui muuten hyvältä, mutta tuoksu on liian voimakas itselleni. Toivottavasti tästä tulee myös tuoksuton versio.

 11. Jeppe

  Todella hyvä, mutta pullo saisi olla isompi tai paremminkin kuula, jotta deodorantin levittäminen tuntuisi mukavammalta.

 12. Birgitta Vehmas

  Tehokas, mukavan tuoksuinen tuote!

 13. Hanna

  Paras luonnonkosmetiikan deo, mitä olen ikinä löytänyt. Tätä en tule vaihtamaan enää mihinkään. Suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan. Voitti tehokkuudellaan synteettiset alumiinittomat deot. Uskomattoman laadukas tuote.

 14. Mirella

  Ehdottomasti paras luonnonkosmetiikan deodorantti mitä olen käyttänyt!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *