RimitaGOLD arganöljy 50 ml

Arvio 5.00 5:stä perustuen 2 asiakkaan arvotukseen.
(2 arvostelua)

24,90 

Ylellinen RimitaGOLD-arganöljy on luomuviljellyistä arganhedelmien kivistä kylmäpuristettu ravitseva ihonhoitoöljy. RimitaGOLD arganöljy sisältää vain ensimmäisestä kylmäpuristuksesta (neitsytöljy) saatavaa 100%:sta öljyä. Tämän vuoksi se on ainutlaatuisen tehokas ihonhoidossa. Tämä huippulaatuinen luonnonöljy imeytyy ihoon hyvin jättämättä tahmeaa pintaa ihoon. RimitaGOLD on täysin tuoksuton ja lisäaineeton. Se on myös testatusti turvallinen ja puhdas ihonhoitoöljy.

Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 40 euron tilauksiin!

Ylellinen RimitaGOLD-arganöljy on luomuviljellyistä arganhedelmien kivistä kylmäpuristettu ravitseva ja hoitava öljy. Se sisältää vain ensimmäisestä kylmäpuristuksesta (neitsytöljy) saatavaa 100 %:sta öljyä. Tämän vuoksi se on ainutlaatuisen tehokas kasvojen ja vartalon ihonhoidossa. Tämä huippulaatuinen luonnonöljy imeytyy ihoon hyvin jättämättä tahmeaa pintaa. RimitaGOLD on täysin tuoksuton ja lisäaineeton. Se on myös testatusti turvallinen ja puhdas ihonhoitoöljy. Suosittelemme RimitaGOLDia käytettäväksi ihoseerumina tai päivä- ja yövoiteena kasvojen, kaulan ja dekolteen alueilla sekä silmänympärysvoiteena. Se toimii myös erinomaisesti silmämeikin poistoaineena, monta tarkoitusta yhdellä tuotteella.

RimitaGOLDin sisältämät e-vitamiini ja antioksidantit vahvistavat ihon kimmoisuutta ja hidastavat ikääntymisen vaikutuksia iholla. Se sisältää myös runsaasti omega-rasvahappoja, jotka tasapainottavat ihon talirauhasten toimintaa. Kuivalla iholla se aktivoi talirauhasia parantaen ihon luonnollista rasvatasapainoa. Rasvaisen ihon hoidossa RimitaGOLD taas rauhoittaa yliaktiivisia talirauhasia. Eli suosittelemme RimitaGOLD arganöljyä myös rasvaisen ihon hoitoon.

Arganin alkumatka

Matkaamme Marokkoon. Aavikon laidalta löydämme arganöljyä tuottavia puita, joita voisi luonnehtia tummiksi oliivipuiksi. Nämä puiden ja pensaiden välimaastoon asettuvat kasvit ovat arganpuita. Jos googlaat sen, löydät todennäköisesti kuvia vuohista kiipeilemässä niihin. Arganpuissa kasvaa kuitenkin Marokon helmet, arganhedelmät. Näiden hedelmien kivet sisältävät yhtä maailman parhaiten ihonhoitoon soveltuvista öljyistä. Puristamalla hedelmien kivistä saadaan arganöljyä. Yhtä öljylitraa kohden tarvitaan noin 60kg kiviä. Öljy ei siis tule arganpähkinöistä, kuten toisinaan virheellisesti luullaan. Näin ollen myöskään pähkinäallergiasta kärsivien ei tarvitse tätä öljyä vältellä.

Arganpuita kasvaa vain noin 8000 neliökilometrin kokoisella alueella Marokossa ja Algeriassa. Tätä aluetta, joka vastaa noin 80% Uudenmaan maakunnan koosta, asuttavat enimmäkseen berberit. Tämän viljelijä- ja paimentolaiskansan, usein naisten, käsistä alkaa arganöljyn matka Pohjois-Afrikasta sinun ihollesi.

Puhdasta öljyä käytetään yleensä kosmetiikkateollisuudessa raaka-aineena – paikalliset myös ruoanlaitossa. Öljyn laadun kanssa on syytä olla tarkkana. Jotkut toimittajat laimentavat kuluttajille myytäviä tuotteita, mutta onneksi puhtaita öljyjä löytyy myös. Paras tuote saadaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, jolloin varsinkin ensimmäisessä puristuksessa öljyn hoitavat ainesosat saadaan mahdollisimman hyvin talteen. Ensimmäisestä kylmäpuristuksesta tehty öljy tunnetaan paremmin neitsytöljynä. Neitsytlaatuisena öljy imeytyy huomattavasti paremmin kuin myöhäisemmässä vaiheessa prosessia puristetut, huonompilaatuiset öljyt. Valmistusprosessi on tärkeimpiä tekijöitä arganöljyn hinta-laatusuhteessa. Huonommilla menetelmillä öljyn hyviä ominaisuuksia voidaan menettää.

Ihmeöljyn ainekset

Pysäytämme Afrikasta luoksesi matkalla olevan Marokon ihmeen sen jalostuksen sydänmailla Ranskassa ja tutkimme hieman sen sisältöä. Arganöljy sisältää paljon e-vitamiinia, joka rauhoittaa ärtynyttä tai jopa tulehtunutta ihoa. Tämän takia tuote toimii hyvin kasvoille tai intiimialueelle esimerkiksi sheivauksen tai parranajon jälkeen. Mikäli öljy on puhdasta, rauhoittava vaikutus tuntuu välittömästi. E-vitamiinin ansiosta arganöljy auttaa myös kuivaa tai hilseilevää ihoa. Parhaimmillaan sillä voidaan jopa lievittää palovammoja.

E-vitamiini

E-vitamiini on ihonhoidon tärkeimpiä ainesosia. E-vitamiini auttaa monessa tilanteessa parantamaan erilaisia ihon vaurioita. Sen avulla voidaan lievittää kaikenlaisia ihon ärsytyksiä, tulehduksia ja kutinaa. Myös arpien parantumista voidaan nopeuttaa tästä monipuolisesta öljystä saatavan E-vitamiinin avulla. Muita loistavia lähteitä E-vitamiinille ovat esimerkiksi hedelmämehu, parsa ja parsakaali, pinaatti, pähkinät sekä pähkinäöljyt. Syötävän ja juotavan muodossa E-vitamiini imeytyy kehoon ruoansulatuksen kautta, Marokon ihme puolestaan tarjoaa täsmäiskua kohdistetulle alueelle. Ehkä parhaan lopputuloksen saat yhdistämällä molempia keinoja. Terveellisen ruokavalion omaavalle nämä ainesosat ovat toki usein muutenkin osa arkea. Voit vaikka yhdistää auringon terveiset ihollesi Pohjolan sydäntalvella nauttimalla aamulla hedelmämehua ja sinetöimällä ihon hyvän olon levittämällä arganöljyä kasvoillesi.

Antioksidantit ja omega-rasvahapot

Runsaan E-vitamiinipitoisuuden johdosta arganöljy sisältää paljon antioksidantteja sekä omega-rasvahappoja. Antioksidantit ja E-vitamiini paitsi vahvistavat ihon kimmoisuutta, myös hidastavat ikääntymisen vaikutuksia iholla. Samoista syistä öljy toimii myös ehkäisevästi raskausarpia vastaan. Omega-rasvahapot tasapainottavat talirauhasten toimintaa, mikä tasapainottaa ihon rasvatasapainoa. Tämän takia arganöljy soveltuu poikkeuksellisesti öljynä myös rasvaiselle iholle erittäin hyvin. Rasvaisen ihon omaavan on syytä huolehtia myös riittävän C-vitamiinin hankinnasta E-vitamiinin aisapariksi. C-vitamiinin lähteet lienevät suomalaisille tutumpia, esimerkiksi sitrushedelmät ja marjat ovat hyvä ja erittäin terveellinen vaihtoehto. Omega-3-rasvahappojen puute voi ihmisillä ilmetä hilseilevänä ja pahimmillaan tulehtuneena ihona. Omega-6-rasvahappojen puute puolestaan voi ilmetä ihon kuivumisena, hilseilynä ja pahimmillaan ekseemisenä ihotulehduksena. Ihmiskeho ei itse pysty tuottamaan omega-rasvahappoja, joten vaihtoehdoiksi näiden hankkimiseksi jäävät lähinnä ulkoisesti käytettävät tai sisäisesti nautittavat öljyt. Sisäisesti omega-rasvahappoja voidaan hankkia esimerkiksi kaikille lapsuudesta tutusta kalaöljystä, pellava- tai rypsiöljystä tai soijasta. Entä ulkoisesti käytettävät lähteet? Aivan oikein – Marokosta Euroopan halki toilettilaukkuusi matkannut arganöljy on erittäin hyvä vaihtoehto.

Arganöljy sopii myös hiuksille ja kasvoille

Monikäyttöistä RimitaGoldia voi käyttää myös yövoiteena kasvoille sekä kaulan ja dekolteen alueelle. Marokon ihmettä voi käyttää myös silmänympärysvoiteena. Hyväksi koettuja käyttökohteita ovat myös kuivat kantapäät ja kyynärpäät. Kosteuttava vaikutus auttaa myös kuiviin ja tulehtuneisiin kynsinauhoihin. Öljystä voi löytyä apu myös kuiville hiuksille ja päänahalle. Esimerkiksi huonokuntoisia latvoja voi auttaa pieni määrä argania. Erityispiirteenä hyvälaatuisella arganöljyllä on sen nopea vaikutus käyttökohteesta riippumatta. Parranajon jälkeen (kyllä – RimitaGOLD on myös miesten tuote) esimerkiksi kaulan alue ärtyy useilla miehillä ja alkaa punoittaa. Kuvittele, että punoitus ja kirvely onkin minuutissa ohi. Vaarana onkin, että arganöljy taivaltaa koko matkan luoksesi vain, että miehesi voi viedä sen sinulta. Koska omaahan suomalainen mies ei osta.

Erityisesti talvella, kun ilma ja sen myötä iho kuivaa, RimitaGOLD toimii hyvänä ihon kosteuttajana edellä mainituista syistä johtuen. Öljyä voi käyttää päivittäin, ihon rasvaisuutta tarkkaillen. Mikäli kasvojen iho alkaa rasvoittua liikaa, on hyvä pitää päivän tai kahden tauko tästä E-vitamiinin ylilatauksesta, jotta E-vitamiinista ei kehity ylimääräisiä radikaaleja. Arganöljy ei ole halvin mahdollinen ihon kosteuttaja markkinoilla, joten kaikki eivät välttämättä halua suuria ihoalueita, kuten selkää rasvata sillä, mutta näin halutessaan öljy toimii suurilla alueilla ihan kuten pienemmilläkin erityisalueilla.

Toisaalta kesällä argan toimii hyvin aftersunina, koska sen sisältämät antioksidantit pitävät liiallisesta auringolle altistumisesta syntyvät radikaalit kurissa. Öljy vähentää punoitusta ja estää auringon aiheuttamaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Auringossa palanut ihohan on ihan oikea palovamma.

Kuten ihmisille, RimitaGOLD toimii yhtä lailla myös ihmisen parhaalle ystävälle. Esimerkiksi koirillakin voi iho kuivaa ja alkaa hilseillä kuivalla kelillä. Kokemuksia on saatu esimerkiksi koiran kuivien korvien kutinan loppumisesta arganöljyn avulla.

Arganöljy ei ihonhoitotuotteena ole hintahaitarin halvimmasta päästä, mutta oikealla hinta-laatusuhteella ehdottomasti hintansa arvoinen. Apua voi löytyä yllättävänkin vaikeisiin iho-ongelmiin. Kuuman Marokon auringon alla kasvaneen arganin antimet ovat todellakin kokemisen arvoinen asia.

Usein kysytyt kysymykset

Onko RimitaGold arganöljy luomulaatuinen?

Kyllä, RimitaGold sisältää ainoastaan 100% luomulaatuista neitsytarganöljyä. Arganhedelmät, joiden kivistä öljy puristetaan, poimitaan käsin. RimitaGold on myös eettinen valinta, koska tuemme berberinaisten arkea maksamalla lisäkorvausta arganhedelmien poiminnasta.

Voiko RimitaGoldia käyttää hiustenhoidossa?

Kyllä voi. Puhdasta öljyä voi käyttää sekä latvoille, että päänahan hoitoon. RimitaGoldista saa myös erinomaisen hoitavan hiusmaskin, jossa arganöljy levitetään kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan ja annetaan sen vaikuttaa noin 20min, jonka jälkeen se pestään pois. Hoitoa voi tehostaa käymällä saunassa.

Sopiiko RimitaGold sekä miehille että naisille?

Sopii, koska RimitaGold-arganöljy on tuoksuton. Siihen ei ole lisätty mitään lisäaineita ja öljy on ensimmäisestä kylmäpuristuksesta. Miehille RimitaGold sopii erinomaisen hyvin esimerkiksi rauhoittavaksi aftershaveksi.

Pakkaus

50 ml

INCI-lista

Argania spinosa kernel oil

Saatat myös pitää...

 • Ale!

  RimitaTriple – kasvovoide 50 ml

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  29,90  23,90 

  Luomulaatuinen RimitaTriple on syväkosteuttava anti-aging kasvovoide. Siinä yhdistyy ainutlaatuisen hoitava suomalainen tyrnimarja muihin luomulaatuisiin ainesosiin, joita ovat rosmariiniuute, kylmäpuristettu arganöljy sekä e-vitamiini.

  Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 40 euron tilauksiin!
 • Ale!

  RimitaTriple – kasvovesi 100 ml

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  11,90  9,50 

  Luonnollinen RimitaTriple on kosteuttava kasvovesi, joka viimeistelee ihosi puhdistuksen. Kasvovesi on tärkeä osa päivittäistä ihonhoitoa. Se kosteuttaa ihoa ja lisää näin ihon kimmoisuutta sekä valmistaa ihon ottamaan vastaan hoitavan kasvovoiteen.  RimitaTriple sisältää hoitavaa tyrnimarjaa, piharatamoa ja siankärsämöä, jotka tulevat puhtaasta Suomen luonnosta.

  Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 40 euron tilauksiin!
 • Ale!

  RimitaTriple – puhdistusvaahto 100 ml

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  11,90  9,50 

  RimitaTriple puhdistusvaahto sisältää ihoa hoitavia ja puhdistavia tyrnimarjaa, piharatamoa ja siankärsämöä, jotka tulevat puhtaasta Suomen luonnosta.  Pohjoisen vaativissa olosuhteissa kasvanut tyrni sisältää runsaasti ihoa korjaavia ja suojaavia rasvahappoja, E-vitamiinia ja antioksidantteja. Olemme myös hyödyntäneet ikiaikaista suomalaista yrttiosaamista: RimitaTriple puhdistusvaahdossa on tyrnin lisäksi myös piharatamoa ja siankärsämöä.

  Toimituskulut: 5,90€. Ilmainen toimitus yli 40 euron tilauksiin!

2 arviota tuotteelle RimitaGOLD arganöljy 50 ml

 1. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Irene

  Tämä on ihana ja todella monikäyttöinen tuote! Käytän tätä sekoitettuna kasvo- ja vartalovoiteeseen, hiusten kuivien latvojen hoitamiseen, sheivauksen jälkeen, kuiviin käsiin ja kynsinauhoihin sekä talviaikaan ihan vain pelkästäänkin kasvoille ja vartalolle. Plussaa myös siitä, että tämä öljy imeytyy todella nopeasti.

 2. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Fani

  Erittäin hyvä tuote, jota olen käyttänyt erityisesti kuivien käsien ja jalkojen kosteutuksessa mutta muutenkin vartalon hoidossa.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *