Miesten ihonhoito – vinkit ihonhoitorutiiniin

Miesten ihonhoito on monelle hieman tuntemattomampi aihepiiri. Mikäli et oikein tiedä miksi ihoa pitäisi hoitaa ja ennen kaikkea miten ihoa pitäisi hoitaa, kirjoitus on sinulle.

Talvella ei ole pakko kärsiä kutiavasta olosta, kun kuiva pakkasilma kuivattaa myös ihon. Siihen löytyy apua. Kuten myös siihen, kun hikinen treenipaita aiheuttaa näppyjä selkään penkkipäivän jälkeen. Ehkä myös haluaisit näyttää nuorekkaalta vähän vanhemmalla iällä? Ihosta huolehtiminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin – ennakoivasti.

Automiehet tietävät, että kun nahkapenkkejä huoltaa säännöllisesti ja oikeilla aineilla, ne näyttävät hyvältä vielä 20 vuoden ja kolmensadantuhannen kilometrin istumisen jälkeenkin. Omasta nahasta kannattaa pitää yhtä hyvää huolta.

Eli, mitä voin tehdä?

Ihon puhdistus

Lähdetään perusasioista liikkeelle. Ensimmäinen tarvitsemasi kasvojenhoitotuote on joku, jolla puhdistat kasvosi. Puhdistusvaahto on hyvä valinta kasvojen puhdistamiseen. Pumppaa puhdistusvaahtoa pullosta yhden tai kahden painalluksen verran ja hiero vaahtoa kasvoihisi. Kun otsa, posket, nenä, leuka ja kaula on käyty läpi, huuhtele vaahto vedellä pois. Voit puhdistaa ihon joko lavuaarin päällä tai suihkussa. Kuivaa kasvot puhdistuksen jälkeen.

Puhdistavien aineiden kanssa on syytä olla tarkkana, ettei kuivata samalla liikaa ihoa. Kuivaa ihoa vastaan ohjeita tuota pikaa.

Kasvovesi

Kasvovettä voit halutessasi käyttää puhdistuksen jälkeen pohjustamaan kasvojen ihoa voiteelle tai rasvalle. Puhdistuksen jälkeen sumuta kasvoille mahdollisimman tasaisesti muutaman painalluksen verran kasvovettä. Jos kasvovesi ei levity tasaisesti, voi sitä tasoittaa esimerkiksi vanulapulla. Anna kasvoveden kuivaa itsekseen iholle ennen seuraavaa vaihetta.

Kasvovoide

Iho saattaa varsinkin talvella kuivaa kuivan pakkasilman johdosta. Toisaalta kesällä esimerkiksi liika uiminen, varsinkin suolavedessä, kuivattaa myös miesten ihoa. Kaiken kukkuraksi puhdistaminenkin aina enemmän tai vähemmän kuivattaa ihoa, joskin valitsemalla korkealaatuisen puhdistusvaahdon minimoit tätä ongelmaa. Kuivaa iho kutisee ja siihen tulee helposti finnejä. Eli tosiaankin liika finnien kuivattaminenkin voi kääntyä itseään vastaan, jos iho pääsee liikaa kuivamaan. Kuiva iho kasvoissa taklataan kosteuttavalla kasvovoiteella.

Kun kasvovesi on kuivanut (kuivaa kasvot, vaikka et kasvovettä pohjalla olisi käyttänytkään), levitä kasvovoide kasvojen iholle tasaisesti ja joka paikkaan. Jos kasvovoide tuntuu liian tönköltä, voit tehdä siitä juoksevampaa lisäämällä siihen esimerkiksi arganöljyä. Tällöin kosteusvoide levittyy helpommin ja tasainen lopputulos on helpommin saavutettavissa.

Silmänympärysvoide

Silmänympärykset ovat poikkeuksellisen herkkä alue kasvoissa. Siksi myynnissä on erikseen silmänympärysvoiteita. Silmänympäryksen myös kuivavat toisinaan muita alueita enemmän. Silmänympärykseen voi silti käyttää myös esimerkiksi arganöljyä. Tämän alueen kanssa vaan kannattaa olla tavallista tarkempi, kun kokeilee itselleen sopivaa rasvaa tai öljyä.

Parran hoito

Partaa on hyvä hoitaa samoilla linjoilla kuin hiuksiakin. Eli shampoolla ja hoitoaineella kun pesee, niin parta pehmenee ja asettuu paremmin, eikä sojota joka suuntaan. Myös partaöljyjen suosio on viime aikoina ollut nousussa. Öljyt pehmentävät mukavasti karkeaa karvaa ja oikeille öljyillä myös iho parran alla kiittää. Arganöljy sopii myös tähän tarkoitukseen.

Kuinka usein miesten pitää hoitaa ihoa?

Yllä kerrottu miesten ihonhoitorutiini:

 • Puhdistusvaahto
 • Kasvovesi
 • Kosteusvoide / Kasvovoide

tulisi tehdä joka ilta tai tarpeen vaatiessa aamuin ja illoin. Jos kuitenkin käytät öljyjä – esimerkiksi arganöljyä – katso, ettei öljy ala puskea ihosta ulos. Mikäli olet käyttänyt monta päivää putkeen öljyä kasvoilla ja tuntuu että se alkaa puskea takaisin ulos, pidä päivä tai kaksi taukoa välillä. Näin saattaa käydä jos innostuu liikaa.

Vartaloa kannattaa seurata ja rasvata tai öljytä tarpeen mukaan suihkun jälkeen. Arganöljy sopii tähänkin loistavasti.

Meneeköhän tämä vähän vaikeaksi?

Ei mene. Kosmetiikkamaailmassa joka tarkoitukseen on keksitty aina monta tuotetta. Suomalainen mies ei kuitenkaan välttämättä halua pakata seitsemää eri rasvaa matkalaukkuun Dublinin panimokierrokselle mukaan. Yksinkertaistaen, etsi itsellesi sopivat tuotteet, joilla:

Eli miesten ihonhoitoon pätee samat säännöt kuin aseiden ja autojen huollossa. Öljyt ja puhdistus. Sitten kun vielä muistaa hoitaa ihoa pitkäjänteisesti ja aloittaa ennen kuin ensimmäiset rypyt eivät ole vielä ilmaantuneet, niin hyvä tulee! Ja tietenkin tärkeää on muistaa käyttää luomutuotteita, ettei ihon kautta imeydy elimistöön ylimääräisiä kemikaaleja.

2 thoughts on “Miesten ihonhoito – vinkit ihonhoitorutiiniin

 1. Postaus oli tosi hyvä! Olen pyrkinyt löytämään puolisolle luonnonkosmetiikan tuotteita suositeltaviksi, mutta niiden löytäminen on haastavaa koska tosiaan miehille on suunnattu hämmentävän vähän luonnonkosmen tuotteita.

  1. Kiitos Anna! Tuo on juurikin näin, miehet ovat markkinana aina niin paljon naisia pienempi kosmetiikassa, että moni laittaa paukut naisten tuotteisiin. Onneksi trendi tuntuu kuitenkin olevan ylöspäin ja kokoajan on enemmän ja enemmän miehiä, joita aihe kiinnostaa.
   Monelle ehkä parranhoito on ollut jonkinlainen väylä ihonhoidonkin pariin. Meiltähän käytännössä kaikki Rimita-brändin tuotteet käyvät sekä miehille, että naisille. Usein kuitenkin esim. RimitaPrimassa laventeli on naisten valinta, kun taas eukalytpus miesten.
   Triple sarja taas on esimerkiksi reissussa kätevä, kun samat tuotteet käyvät molemmille 🙂

   terkuin,
   Riku Rimitasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *